Skolebyggene er stengt for ordinær undervisning

Brønnteknikk - Vg2

Brønnteknikk (Vg2) er utgangspunktet for fagbrev og arbeid i olje- og gassnæringen. Opplæringen vil gi deg kunnskap om tekniske sammenhenger innen arbeidsoppgaver offshore.

Hvorfor velge brønnteknikk? 

Du lærer

  • havbunninstallasjoner
  • kabeloperasjoner
  • sementering

Du bør være

  • praktisk anlagt
  • selvstendig og nøyaktig

Hvorfor velge SOTS?

I løpet av skoleåret får du også kjennskap til vg2 tilbudene våre;  laboratoriefag, kjemiprosess og teknikk og industriell produksjon. Du får bruke ulike laboratorier til å erfare kjemiske reaksjoner og ulike prosesser og lære om boring og teknisk utstyr som brukes i brønnoperasjoner. 

Første året - Vg1 

Du må ta teknikk- og industriell produksjon Vg1 og utdanningen til de fleste yrkene er tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring per uke i både fellesfag og programfag.

Programfagene lærer deg teorien om leting, boring, komplettering, produksjon, brønnvedlikehold og HMS. Praktiske utprøvinger får du i arbeid ved moderne simulatorer, kurs og sertifiseringer samt utplassering i bedrifter. Fullført brønnteknikk Vg2 gjør deg kvalifisert til læreplass i offshoreindustrien.

Andre året - Vg2

Vg2

Fullført brønnteknikk Vg2 gjør deg kvalifisert til læreplass i offshoreindustrien. I løpet av skoleåret blir du kjent med fordypningene som fører frem til fagbrev som boreoperatør eller i brønnfaget med vekt på havbunnsinstallasjoner, kabeloperasjoner eller sementering. 

Ta kontakt med skolen: sots@skole.rogfk.no, telefon 51 50 03 00 eller You-rådgiver: gry.kapstad@skole.rogfk.no  telefon 51 50 03 50/ 901 27 437 om dere har spørsmål. 

Veien videre

Opplæringen fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Når du har fullført kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning.


Klikk for stort bildeIllustrasjon av simulator 

  

Til toppen