Brønnteknikk - Vg2

Brønnteknikk (Vg2) er utgangspunktet for fagbrev og arbeid i olje- og gassnæringen. Opplæringen vil gi deg kunnskap om tekniske sammenhenger innen arbeidsoppgaver offshore.

Hvorfor velge brønnteknikk? 

Du lærer

Du bør være

Hvorfor velge SOTS?

Høyreklikk for å velge modul eller skriv en tekst...

Første året - Vg1 

Du må ta teknikk- og industriell produksjon Vg1 og utdanningen til de fleste yrkene er tar normalt fire år. Du går de to første årene på skole. Etterpå er det to år opplæring i bedrift som lærling. Du har også mulighet til å ta Vg3 påbygg slik at du får studiekompetanse.

Du har 35 timer opplæring per uke i både fellesfag og programfag.

Programfagene lærer deg teorien om leting, boring, komplettering, produksjon, brønnvedlikehold og HMS. Praktiske utprøvinger får du i arbeid ved moderne simulatorer, kurs og sertifiseringer samt utplassering i bedrifter. Fullført brønnteknikk Vg2 gjør deg kvalifisert til læreplass i offshoreindustrien.

Andre året - Vg2

Vg2

Fullført brønnteknikk Vg2 gjør deg kvalifisert til læreplass i offshoreindustrien. I løpet av skoleåret blir du kjent med fordypningene som fører frem til fagbrev som boreoperatør eller i brønnfaget med vekt på havbunnsinstallasjoner, kabeloperasjoner eller sementering. 

Veien videre

Ta kontakt med skolen: sots@skole.rogfk.no, telefon 51 50 03 00 eller You-rådgiver: gry.kapstad@skole.rogfk.no  telefon 51 50 03 50/ 901 27 437 om dere har spørsmål. 

Til toppen